Vastgoed

Beleggen in vastgoed?

Investeren in vastgoed is om verschillende redenen erg aantrekkelijk. Zeker met de huidige extreme lage rente op de spaarboekjes zijn er weinig veilige alternatieven te vinden die nog voor een aantrekkelijk rendement zorgen.

Naast de eigen woning zijn vooral de tweede verblijven, vakantiehuizen of verhuurappartementen erg gekend. Maar de laatste jaren zijn er voor particulieren nog enkele investeringsvormen op de markt gekomen die puur gericht zijn op de huurinkomsten. Denk maar aan hotelvastgoed, parkeergarages, zorgvastgoed of studentenkamers.

 

Rendement

Een vastgoedinvestering brengt gemiddeld 3 tot 5 procent op per jaar en zorgt dus voor een mooi en stabiel extra inkomen. Bovendien kunt u de huurprijs jaarlijks laten indexeren zodat het vastgoed ook voor bescherming zorgt tegen de inflatie. Als u verder goed nadenkt over de plaats van het pand, dan kan dit voor heel wat leuke extra’s zorgen. Een populaire buurt zal er namelijk voor zorgen dat uw pand nooit lang te huur staat.

 

Meerwaarde

De prijzen van vastgoed stijgen bijna jaarlijks en als u op een uitstekende ligging een pand bezit, dan kan de meerwaarde nog verder oplopen. Naast de huurinkomsten zorgt de meerwaarde dus voor een aanzienlijk extra rendement.

 

Alternatief voor andere beleggingen

Het hoge potentiële rendement van investeringsvastgoed maakt dat het vaak ook kan concurreren met andere beleggingen met een hoger risico, zoals investeren in aandelen op de beurs. En dit terwijl het risico veel beperkter blijft. Door te investeren in vastgoed bouwt u op een slimme manier uw eigen vermogen op. Wanneer u met pensioen gaat kunt u profiteren van de investeringen die u gedaan heeft. Uw levensstandaard kan op peil blijven: de maandelijkse huurinkomsten zullen voor een mooie aanvulling zorgen op het pensioen dat meestal karig is.

 

Fiscaliteit

Laat u altijd fiscaal adviseren voordat u overgaat tot vastgoed investeringen, want het kan veel hoofdpijn voorkomen. Het laatste wat u wilt bij een vastgoed investering is achteraf voor nare fiscale verrassingen komen te staan.

 

Waarom vastgoed?

Veilige belegging
Aantrekkelijke huuropbrengst
Grote meerwaarde mogelijk

 

Niet alleen voor rijke mensen

Nog niet genoeg gespaard? Dan kunt u eventueel gaan lenen. Dit is vaak al interessant als u bijvoorbeeld voor een eigen inbreng van 30% tot 40% kunt zorgen, terwijl u de overige 60% tot 70% gaat lenen. Heel vaak is het zo dat de huurinkomsten hoger liggen dan de aflossingen van de nieuwe lening, waardoor u op een makkelijke manier uw vermogen kunt opbouwen.

 

Pin It on Pinterest