Beleggingen

Nu de spaarrente richting 0% zakt, vragen steeds meer mensen zich af, wat nu te doen met geld op de spaarrekeningen en beleggingen kunnen inderdaad de logische stap zijn. Nederlandse expats in China of rest van Azie hebben vaak meer besteedbaar inkomen dan in Nederland doordat de belastingdruk in Aziatische landen lager is dan in Nederland en vaak de salarissen hoger liggen (mede door de allowances). De vraag is waarin beleggen? Welke beleggingen zijn passend voor uw situatie? Hoe worden beleggingen straks belast als u verhuist naar een ander land of terug verhuist naar Nederland?

Infinity

Waarom beleggen?

Als u geld over heeft, kunt u het thuis veilig in een kluis stoppen of op een spaarrekening storten. Op termijn zal het geld dan minder waard worden door inflatie. Alle producten om u heen worden duurder en uw geld blijft nominaal hetzelfde waard. Dus op termijn kunt u met hetzelfde geld minder kopen. Uw geld wordt dus minder waard. U kunt er ook voor kiezen om uw geld te beleggen. Op de belegging hoopt u rendement te maken, zodat het geld meer waard wordt. Dit kan op verschillende manieren.

Over het algemeen geldt: hoe hoger het rendement, hoe groter het risico. Beleggen kunt u op verschillende manieren doen. U kunt uw geld beleggen in bijvoorbeeld vastgoed. U koopt een huis en hoopt dat het huis over een tijdje meer waard wordt. Er zijn ook nog andere dingen die u met uw geld kunt doen. Bijvoorbeeld beleggen in aandelen, obligaties, beleggingsfondsen, opties en nog veel meer. Voordat u begint met beleggen is het handig dat u afvraagt wat voor een belegger u bent. U kunt bijvoorbeeld met een deel van uw geld willen beleggen om pensioen op te bouwen. In dat geval is het raadzaam om niet teveel risico te lopen. U bent immers op latere leeftijd afhankelijk van dit geld als inkomsten bron.

Wanneer uw geld apart hebt staan waar u eigenlijk niet zoveel mee doet en dat u ook niet direct nodig heeft dan kunt u wellicht besluiten te kiezen voor meer risico en wellicht een hoger rendement. Beleggen is nooit zonder risico, maar er zijn vormen van beleggen die veel minder risicovol zijn dan andere vormen van beleggen. U kunt ook uw belegging bij een bank of vermogensbeheerder in beheer plaatsen. Zij nemen dan uw wensen met u door en stellen op basis daarvan een plan voor uw vermogen op. U heeft er dan zelf geen omkijken meer naar.

Instappen kan bij ons al vanaf EUR500 per maand of vanaf EUR20,000 als lump sum.

Tilney Awards

Pin It on Pinterest